Våra behandlingar.

Våga vara lite finare!

Ansiktslyft utan kirurgi, bedövning eller narkos

Fotona 4D™ – en ny era för icke-invasivt (icke-kirurgiskt) ansiktslyft!

Fotonas 4D™ är ett minimal-invasivt behandlingsprotokoll för huduppstramning och brukar ge stora förbättringar gällande färg, ton och textur.

Protokollet innebär en 4-stegs behandlingsprocedur för både djup och ytlig påverkan samt fokus på det nasolabiala vecket (det tydliga näsa-mun-vecket på vardera sidan om munnen) som behandlas inifrån munnen, "det inverterade ansiktslyftet".

4D™ protokollet kombinerar två olika laservåglängders (Erbium YAG och Nd YAG) optimala påverkan på hudens olika skikt.

 • Steg 1: SmoothLiftinTM
  Er:YAG

  Stimulerar hudens eget kollagen och återskapar elasticiteten via en laserstav inifrån munnen

 • Steg 2: FRAC3®
  Nd:YAG

  Stabiliserar Steg 1, föryngrar huden, förbättrar elasticiteten och tätheten och minskar ojämn pigmentering.

 • Steg 3: PIANO®
  Nd:YAG

  Uppstramning och "lyft" av huden. Behandlingen ger effekt också på längre sikt. Det slutgiltiga resultatet syns efter 3-6 månader.

 • Steg 4: SupErficialTM
  Er:YAG

  En sorts hud-peeling, återskapar jämn och fin hudyta

Fotonas 4D™ är för dig som är intresserad av att få ett markerat ansiktslyft utan kirurgi och med kort konvalescens.

Fotona 2D – Hudföryngring i två nivåer. Denna behandling utförs på samma sätt som 4D men har inte den avslutande peeling-effekten och kan väljas av dig som inte vill fjälla/flaga efter behandlingen.


Anti-rynk-behandling runt ögonen

SmoothEye™ – ny laserbehandling som med vår "mjuka" laser "lyfter" ögonlock och omkringliggande hud och skapar därmed ett piggare intryck. Inte heller för denna behandling behövs någon bedövning.


Snarklaser

 • NightLace NoseLace

NightLase™ är en uppstramande laserbehandling i munnen vid snarkningar. Smärtfri, ingen bedövning behövs.

NoseLase™ är en laserbehandling i näsan för att förbättra näsflödet. Kombineras ofta till NightLase. Smärtfri, ingen bedövning behövs. Denna metod är utvecklad på vår klinik av Dr Peter Åhnblad i samarbete med Fotona. Den publicerade kliniska studien för detta finns här: https://www.laserandhealthacademy.com/en/journal/?id=3283&type=1


Acne och Rosacea

Akne kan ge ärr och dålig hud. Både aktiv akne och missprydande hud efteråt kan behandlas med vår laser med bra resultat. Rosacea är en kronisk hudinflammation som ibland liknar akne och även vid denna åkomma kan vi med gott resultat behandla med laser.


Hudflikar

Besvärande hudflikar, "skin tags", kan enkelt tas bort med laser.


Xantelasma

Xantelasma är gulaktiga fettansamlingar i huden som ofta sätter sig runt ögonen. De är ofarliga men ofta missprydande och brukar behöva behandlas med laser i omgångar, ibland upp till 4 gånger.


Kontraindikationer till våra behandlingar

Vid följande tillstånd eller behandlingar kan vi inte använda oss av lasersystemet:

 • Barn (<18 år)
 • Pågående graviditet
 • Pågående amning
 • Epilepsi
 • Cancer eller pågående cancerbehandling
 • Fotosensitiv behandling eller åkomma
 • Pågående svårare livskris

Det kan finnas andra skäl till varför vi avråder från laserbehandlingen. Att inga kontraindikationer finns är ingen garanti för att laserbehandling är lämpligt just för dig. Detta diskuteras under en konsultation på vår klinik. Det slutgiltiga beslutet om laserbehandling tas i samråd mellan dig och oss. Vi använder oss alltid av skriftliga informerade samtycken för att säkerställa att du är helt informerad och att alla frågeställningar är besvarade.